Boek over tien Rotterdamse soul en jazz zangeressen
March 15, 2011 by eric

Boekpresentatie ‘Roffa Soul Sisters’ met optredens op 29 juni in BIRD Rotterdam

Roffa Soul Sisters
‘Roffa Soul Sisters’ is een boek van auteur Serge Julien en fotograaf Eric van Nieuwland. Rotterdam toont zich al een aantal jaren een creatief broeinest van getalenteerde musici. Opvallend daarin is het aandeel zangeressen. Een aantal van hen boekten inmiddels verdienstelijk succes zoals Sabrina Starke, Shirma Rouse en Kim Hoorweg, terwijl talenten als Ntjam Rosie, Nanda Akkerman en Sherry Dyanne hard aan de weg timmeren om een doorbraak te forceren.

Serge Julien interviewde tien representatieve zangeressen uit de Rotterdamse soul- en jazzscene van nu. In de interviews komen aspecten naar voren over de muzikale roots, invloeden, educatie, inspiratie en natuurlijk Rotterdam. De term ‘Soul’ in de titel richt zich niet puur op de muziekstroming. Het verwijst ook naar de verbondenheid tussen al deze stoere zangeressen in de hechte Rotterdamse muziekgemeenschap. Eric van Nieuwland verrijkt het boek met prachtige portretten en live foto’s.

De geïnterviewde zangeressen zijn: Nanda Akkerman, Esperanzah Denswil, Sherry Dyanne, Pam Feather, Kim Hoorweg, Ntjam Rosie, Shirma Rouse, Laise Sanches, Shirley Spoor en Sabrina Starke.

Het voorwoord in het boek is van niemand minder dan Tasha’s World.

Over de makers
Serge Julien werkt sinds 2006 als recensent en interviewer voor het online magazine ‘Cultuurpodium Online’. Van jongs af aan is muziek zijn grote passie. Hoewel hij een brede smaak heeft, ontwikkelde hij door de jaren heen een grote liefde voor soul, funk en jazz. Met ‘Roffa Soul Sisters’ draagt Julien zijn liefde en support uit voor de Rotterdamse muziekscene, door een aantal boeiende vrouwelijke zangtalenten in de schijnwerpers te zetten. In 2010 leverde Julien interviews met onder andere Wouter Hamel en Sensuàl voor het boek ‘Jazz leeft: 5 jaar The Hague Jazz’ van Eric van Nieuwland en Ron Beenen.

Eric van Nieuwland is een succesvolle fotograaf gespecialiseerd in podiumfotografie. Hij publiceerde meerdere boeken waaronder ‘Jazz leeft: 5 jaar The Hague Jazz’, dat hij maakte in samenwerking met fotograaf Ron Beenen. Van Nieuwland is een groot liefhebber en kenner van soul en funk. Net als Julien volgt hij al vijf jaar de vele muzikale soul- en jazztalenten in Rotterdam.

Verschijningsdatum en verkoopkanalen
‘Roffa Soul Sisters’ wordt op 29 juni gepresenteerd in Bird in Rotterdam. check www.bird-rotterdam.nl voor de laatste info!

  •   •   •   •   •

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>