Boek over tien Rotterdamse soul en jazz zangeressen
July 5, 2012 by eric

Roffa Soul Sisters boek presentatie en optredens een groot succes!

De boekpresentatie Roffa Soul Sisters in BIRD Rotterdam op 29 juni 2012 was een groot succes. Rotterdam’s leukste en meest toonaangevende jazzclub was rijkelijk gevuld met nieuwsgierigen voor het boek van Serge Julien en Eric van Nieuwland. De avond werd feestelijk aangekleed met optredens van een aantal Roffa Soul Sisters.

Roffa Soul Sisters is een idee van redacteur en journalist Julien, die al een aantal jaren met fotograaf Van Nieuwland de Rotterdamse muziekscene volgt.  Een scene die zich kenmerkt door veel soul en jazz. Opvallend daarin is het grote aandeel zangeressen. Julien interviewde tien representatieve talenten, onder wie Sabrina Starke, Kim Hoorweg, Shirma Rouse en Ntjam Rosie. Van Nieuwland maakte schitterende foto’s van de dames om de interviews mooi aan te kleden.

Optredens
De boekpresentatie werd aangekleed met optredens door zes van de tien zangeressen uit het boek. Sherry Dyanne, Nanda Akkerman, Esperanzah Denswil, Pam Feather, Ntjam Rosie en Kim Hoorweg verzorgden ieder twee liedjes tegenover een dolenthousiast publiek. Laise Sanches, Shirley Spoor, Shirma Rouse en Sabrina Starke konden helaas niet deelnemen aan het optreden.

Esperanzah Denswil vertolkte tijdens de avond naast haar zangkwaliteiten ook de rol van host en interviewer. Na de eerste helft van de show onderwierp zij de zangeressen, Julien en Van Nieuwland aan een vragenvuur over het boek, de culturele bezuinigingen en de Rotterdamse muziekscene. Ook zangeres Shirma Rouse, die door stemproblemen niet kon zingen, maar wel aanwezig was, kroop tijdens het interview het podium op om mee te doen. Tijdens deze Q&A werd het eerste boek gepresenteerd en kregen alle zangeressen een exemplaar van Roffa Soul Sisters.

Roffa Soul Brothers
De avond die werd mogelijk gemaakt door Music Matters, North Sea Round Town, Vision4Talent en de Vrouwen Stichting, maakte veel positieve reacties los onder het publiek. Een van de eerste vragen naar aanleiding van het boek was of er ook een Roffa Soul Brothers op stapel stond. Dat idee staan Julien en Van Nieuwland positief tegenover. Voorlopig gaan zij eerst Roffa Soul Sisters zoveel mogelijk onder de aandacht brengen bij diverse media. Daarnaast onderzoeken ze de mogelijkheden om het concept uit te breiden met randactiviteiten en producten.

Een beeldindruk van de avond vind je door op de links te klikken van de volgende websites:

Good Dayz
- Lagendijk Fotografie
- Theaterparadijs
- Maurits van Hout

De makers Eric van Nieuwland en Serge tussen de aanwezige Roffa soul Sisters!

 

 

  •   •   •   •   •

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>